3 mei 2023

Heyhoef Cinema: Eyes Wide Shut

Eyes Wide Shut

Eyes wide shut is te omschrijven als een erotische thriller maar daarmee wordt de complexiteit van het verhaal tekort gedaan. Naast een psychologische reis die de seksuele motieven van de mens onderzoekt, is Eyes Wide Shut ook een satire op de nouveau riche van de New Yorkse wijk Greenwich Village, worstelend met frivole verlangens en niet schromend hun geluk te kopen.

Nadat zijn vrouw, Alice, hem over haar seksuele fantasieën heeft verteld, vertrekt William Harford voor een nacht vol seksueel avontuur. Na verschillende minder succesvolle ontmoetingen ontmoet hij een oude vriend, Nick Nightingale – nu een muzikant – die hem vertelt over vreemde seksfeestjes waar hij geblinddoekt piano moet spelen. Alle mannen op het feest zijn gekostumeerd en dragen maskers, terwijl de vrouwen allemaal jong en mooi zijn. Harford slaagt erin een geschikt kostuum te vinden en gaat naar het feest. Eenmaal daar wordt hij echter gewaarschuwd door iemand die hem ondanks het masker herkent dat hij in groot gevaar verkeert. Hij slaagt erin zichzelf te bevrijden,
maar de bedreigingen blijken heel reëel en sinister te zijn.

Deze laatste film van Kubrick is een mengeling van droomwerelden, verleiding en angst gevangen in een weelderig olieverfschilderij. Regisseur Kubrick liet zich bij de voorbereiding van de productie onder meer inspireren door de schilderijen en schetsen van Gustav Klimt.

Heyhoef Cinema draait deze film op:
Datum: donderdag 25 mei, aanvangstijd: 20.00 uur
Locatie: Wijkcentrum De Heyhoef Kerkenbosplaats 1-2