NIEUWSBRIEF Nr. 04/18

JAARLIJKSE ALGEMENE LEDENVERGADERING VRIJDAG 2 MAART

Vrijdag 2 maart jongstleden namen over 100 KBO leden deel aan de jaarlijkse algemene ledenvergadering, een waarlijk respectabel aantal. De agenda werd zonder problemen afgewerkt waarbij extra aandacht gegeven werd aan de overleden leden en hun nabestaanden, alsmede het vertrek uit het bestuur van Henk Nagtegaal, die nogmaals gecomplimenteerd mag worden voor het correcte en professionele beheren van de financiën KBO Reeshof. Ook Jeanne Termorshuizen deed een stapje terug door niet langer de functie van adviseur te bekleden. Beiden zullen gemist worden. Het bestuur prijst zich gelukkig dat Henk van Tilborg als bestuurslid gekozen werd om vanaf heden de financiën te gaan beheren.

Na afloop van de vergadering konden de aanwezigen luisteren naar en/of meezingen met het koor “Effe Aanders”, dat zelfs enige leden op de dansvloer wist te brengen.

Teleurstellend was het feit dat niet een van de over 600 KBO Reeshof leden zich beschikbaar stelde voor de open bestuursfunctie van vicevoorzitter. Zeer spijtig! Mocht u alsnog geïnteresseerd zijn om eventueel genoemde functie op u te nemen en wilt u wat meer achtergrondinformatie, bel dan Johan Didden 06 – 1892 3388.

ONZE VASTE ACTIVITEITEN

Activiteit Datum Locatie Tijd Kosten

Bingo vrijdag 20 april De Driehoek 14.00 uur 1,50

Gendringenlaan 179 7,50

Koersbal iedere maandag en De Driehoek 14.00 uur gratis 1st zondag p/maand Gendringenlaan 179 gratis

Biljarten iedere maandag-, Wijkcentrum ’tSant 13.00 uur leden

woensdag- en Beneluxlaan 74

donderdagmiddag Tel: 013 5355522

Wandelen iedere dinsdag Wijkcentrum Heyhoef 09.30 uur leden Kerkenbosplaats Info: Ad tel. 5702369

Werelddans iedere vrijdag De Driehoek 10.00 uur lesgeld Gendringenlaan 179

Info: Ad tel. 5702369

Thema’s iedere woensdag Heyhoef centrum 09.30 uur leden

Soos 8 april De Driehoek 14.00 uur 1,50

Muziek door “De Voices”. Inclusief kop koffie/thee en borrelhapjes.

STOEL YOGA

De cursus stoel yoga gaat starten en zal gehouden worden op 9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 4 juli en 18 juli in wijkcentrum Heyhoef. Iedere les duurt een uur, van 14.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen 16,00 euro voor de gehele cursus. Mocht u nog willen inschrijven bel dan 06 1892 3388 voor 30 april 2018.

BRIDGE CURSUS

De eerder gehouden informatiemiddag om geïnteresseerden warm te maken voor het volgen van een bridgecursus had een positief resultaat. Vanaf eind maart is de cursus gaan draaien, voorlopig gedurende 6 weken, iedere donderdag van 14.00 tot 16.30 uur in het wijkcentrum Heyhoef. Mocht u alsnog interesse hebben, kom dan op genoemde donderdagen naar de Heyhoef.

HEYHOEF CINEMA

Vrijdag 13 april om 14.00 uur en zaterdag 14 april om 20.00 uur vertoont Cinema Heyhoef de film van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven:

BRIMSTONE”

Deze Western/thriller vertelt het verhaal van Liz, een jonge vrouw die niet kan spreken. Het is een verhaal van de onderdrukking van de vrouw in een streng calvinistische, oorspronkelijke Nederlandse gemeenschap, in het Amerika van het Wilde Westen. De fanatieke, maniakale en seksueel gestoorde prediker in het gehucht waar Liz heen is gevlucht dreigt haar en haar gezin wederom te vernietigen.

Liz blijkt door de tijd een vrouw die haar gezin en haar eigen eer als een leeuwin verdedigt. Ondanks de overdadige geweldscenes en de seksscenes waardoor men in het buitenland met moeite financiering kon vinden, gooide deze film ook internationaal hoge ogen. Ook is er een rol voor Carice van Houten en muziek van JunkieXL (Tom Holkenborg). Martin van Koolhoven dwingt met deze film tot nadenken over thema’s als wraak, religie, afkomst en onderdrukking van de vrouw. Wijkcentrum Heyhoef. Toegang 5,00 €, incl. ’n kop koffie of thee.

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de Rijbewijs keuringsarts in het ADD Business Point, Sint Josephstraat 135-C. Op 5, 9 en 21 april, 3, 7 en 19 mei en vervolgens drie keer per maand in het Wijkcentrum ‘t Sant, Beneluxlaan 74. Afspraak maken: Bent u lid van de thuiszorg neem contact op met Thebe Extra, telefoon: 088-3747576. Bent u geen lid bel 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.

Tarieven (incl. BTW): 75+ B/E € 42,50, medisch € 59,50, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 59,50. Leden van Thebe Extra en/of CNV/ouderenbonden krijgen € 7,50 korting op de 75+ B/E en medisch, C/D/E en Taxipas krijgen € 4,50 korting.

Voor de keuring dient u eerst een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag te kopen. U kunt het formulier downloaden via internet op mijn.cbr.nl. Tevens is het mogelijk dat de keuringsarts het formulier voor u meeneemt. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om tenminste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

UIT-ETEN

De keuze van het restaurant voor ons maandelijks etentje is ditmaal gevallen op proeflokaal “Bregje”, Moergestelseweg 123 in Oisterwijk (tel. 013 7370182). Het drie-gangen menu op dinsdag 24 april aanstaande start om 18.00 uur voor de prijs van €12,50 per persoon. Inschrijving bij Mia van den Broek op vrijdag 16 april van 13.30 tot 14.30 uur in de Driehoek.

EENDAAGS REISJE

24 Mei een reisje naar Giethoorn. Details worden vermeld in volgende Nieuwsbrief.

SOCIAAL WERKER VAN HET JAAR

Sjef van der Klein van ContourdeTwern is gekozen tot Sociaal Werker van het jaar mede dankzij de KBO leden die hun stem op hem, als een van de drie landelijke kandidaten, hebben uitgebracht. Graag brengen wij onze felicitaties over naar Sjef die door zijn inzet, kennis, enthousiasme en toewijding de titel meer dan verdient. We verheugen er ons op om ook dit jaar wederom met hem samen te werken!

PRESENTATIE OVER VLINDERS

Op vrijdag 13 april van 14.00 tot 16.00 uur kunt u genieten van een professionele voorlichting over vlinders. Jos Mensen heeft zich de afgelopen 20 jaar verdiept in vlinders die bij ons voorkomen. Om de gehele groeiwijze te kunnen fotograferen, van eitje tot vlinder, heeft hij ook zelf vlinders gekweekt en heeft daardoor uniek materiaal over de leefwijze van vlinders bijeengebracht.

De kennis die hij heeft opgedaan wil hij graag met ons delen in het wijkcentrum Heyhoef via een presentatie van ongeveer twee uur, waarbij hij ook enige vlinders, eitjes, cocons, poppen en levende rupsjes zal tonen. Tot slot zal hij demonstreren hoe men stap voor stap een mooie papieren vlinder kan vouwen.

PROFICIAT BILJARTERS

Biljartvereniging St. Lucas, een onderdeel van KBO Reeshof, heeft wat te vieren. De vereniging bestaat uit vier teams die in competitieverband spelen tegen teams uit andere wijken van Tilburg. Het tweede team is kampioen geworden in hun klasse en verdient een proficiat met dit prachtige resultaat! Het bestaat uit de spelers Gerrit Aarts, Berrie van Poppel, Theo van Munster, Jan van Gool en teamleider Pierre Ochel. Alsof dat kampioenschap nog niet voldoende was heeft dat tweede team ook een competitie gespeeld tegen KBO-kampioenen van andere klasse. Ook dat toernooi is gewonnen en zij mogen zich nu “Algemeen Kampioen Tilburg” noemen. Geweldig!!!!! Op 25 mei aanstaande gaat het team strijden voor het districtskampioenschap van Brabant, hetgeen wordt gehouden in Oosterhout.

COMPUTER CURSUS

Wanneer u geen (of beperkte) computervaardigheden heeft kunt u deelnemen aan deze cursus. U wordt gedurende negen weken meegenomen op een ontdekkingsreis langs de mogelijkheden van de computer en het internet. De cursus wordt 3 x per jaar gegeven en de startdata zijn in april en november. De kosten voor de cursus bedragen € 50,- (hiervoor krijgt u 9 weken, 2 x per week les, een cursusboek en koffie of thee tijdens de pauze.) U kunt gebruik maken van de Meedoenregeling. Voor Samen Online Reeshof kunt u terecht op dinsdag- én donderdagochtend in Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1 Tilburg. Neem voor meer informatie of een inschrijfformulier contact op met het wijkcentrum. U kunt terecht bij de receptie of vraag naar Sjef van der Klein, tel: 013 – 572 83 83.

5-DAAGSE REIS DUITSLAND 2018

Vorig jaar november heeft u kennis kunnen nemen van een geweldig aanbod voor een 5-daagse reis naar Duitsland. De inschrijving daarvoor moest kort daarna gesloten worden aangezien er maar een bepaald aantal kamers ter beschikking was. De mensen die nadien KOB-lid geworden zijn hebben misschien ook interesse om deel te nemen. U heeft alsnog gelegenheid om mee te gaan daar enige eerder ingeschreven KBO-leden door omstandigheden moesten annuleren. Meer informatie omtrent de reis en verblijf kunt u vinden op de laatste pagina. Mocht u willen inschrijven bel dan Johan Didden, telefoonnummer 06 1892 3388.

5-DAAGSE REIS 2018 KBO REESHOF

Maandag 20 augustus t/m vrijdag 24 augustus 2018

Hotel Eifelstern,

Charles-Lindbergh-Allee 6, 54634 Bitburg

Tel.nr. +49 6561 91500

Vertrek: 20 augustus 2018 om 10.00 uur vanaf Heyhoef; zijkant van Domino’s.

Terugkomst: 24 augustus 2018 om circa 20.30 uur terug bij Heyhoef.

Verzorging: Logies in comfortabele kamers met douche, toilet, ktv en wifi-mogelijkheid. Dagelijks uitgebreid ontbijt- en dinerbuffet; afscheidsdiner op de laatste dag.

Prijs 2-pers kamer: € 350,00 per persoon inclusief (toeristen)belasting

Prijs 1-pers kamer: € 405,00 per persoon inclusief (toeristen)belasting

Prijs inclusief alle dagtochten, alle excursies (ook entrees en rondleidingen) en eventuele avondprogramma’s.

Collectieve reisverzekering door KBO.

Kosteloze individuele annulering mogelijk tot 3 maanden voor vertrekdatum.

Dagelijks wordt een van de volgende items als reisdoel gekozen: Westwallmuseum bunker Katzenkopf in Irrel, vrij bezoek Echternach, stadsrondrit Nederlandstalige gids in Trier, vrij flaneren in binnenstad Trier, Vlindertuin Grevenmacher, geleid bezoek wijnkelder en proeflokaal Bernard Massard, rondvaart Moezel, bezoek vakwerkstadje Bernkastel Kues, binnenstad Maastricht (heenweg) en winkelcentrum Weiswampach (taxfree, terugweg), afscheidsdiner in Thorn.

Avondprogramma’s facultatief zoals: spelavond, bingo, film/muziekavond op verzoek.

Om administratieve redenen wordt u verzocht een voorschot van € 100,00 per deelnemer zo spoedig mogelijk over te maken.

Naar rekeningnummer: NL15 SNSB 0907 7718 66 ten name van:

ALCJ PEETERS INZ MINI TOURS te Rijen;

Onder vermelding van: Eifelstern, KBO Reeshof en naam deelnemer(s)

Het restant van de reissom € 250 respectievelijk € 305 p.p. uitsluitend in de eerste week van juli 2018 (2 t/m 8 juli) onder vermelding van: Eifelstern KBO Reeshof en naam deelnemer(s)

In verband met de administratieve reservering wordt u verzocht uw deelname uiterlijk 23 april 2018 kenbaar te maken