NIEUWSBRIEF Nr. 08/18

VAKANTIETIJD

Indien u de vakantie al achter de rug heeft hopen wij dat u een hele fijne tijd heeft gehad en de batterijen weer opgeladen zijn. Indien u binnenkort nog met vakantie gaat wensen wij u een ontspannen tijd en een veilige reis.

De KBO-leden die ingeschreven hebben voor de 5-daagse Duitsland reis verwijzen wij naar het volgende onderwerp.

5-DAAGSE REIS DUITSLAND

Over veertien dagen is het eindelijk zover, de 5-daagse reis Duitsland gaat van start! We hebben een nagenoeg volle bus met 59 personen. Hierbij nog enige informatie die van belang is.

  • Vertrek 20 augustus 2018 om 10.00 uur van zijkant Domino’s, Heyhoef

  • Terugkomst 24 augustus 2018; aankomst Heyhoef rond 20.30 uur

  • Locatie: Hotel Eifelstern, Charles-Lindbergh-Allee 6, 54634 Bitburg, Duitsland; Telefoonnummer +49 6561 91500

Weet dat de collectieve reisverzekering verzorgd is door KBO Reeshof.

Vergeet uw paspoort en goed humeur niet!!!

SOLDAAT VAN ORANJE

Als de musical “Soldaat van Oranje” (wederom) verlengd wordt gaan we een bezoek daaraan organiseren voor de KBO Reeshof leden. Alles hangt natuurlijk af van een wel of niet verlengen van de musical aan het einde van dit jaar.

Een en ander zal in de praktijk vermoedelijk uitdraaien op een bezoek aan de musical eind 2018 of begin 2019. De totale kosten zijn helaas nog niet bekend, maar rekening moet worden gehouden met een bedrag van 110,00 tot 180,00 euro per persoon, afhankelijk van beschikbare plaatsen, al dan niet gecombineerd met een lunch en/of diner.

Het is begrijpelijk dat uw bestuur graag wil weten hoeveel leden in principe geïnteresseerd zijn om deel te nemen. Wij verzoeken u daarom om uw interesse kenbaar te maken via een email. Mocht u geen email adres hebben dan kunt u bellen, maar alleen indien U geen email adres heeft! U wordt verzocht om bij interesse actie te nemen voor 27 augustus 2018. Email: kbo.reeshof@ziggo.nl en telefoonnummer: 06 1892 3388.

Indien de getoonde interesse dusdanig is dat een bezoek aan de musical verantwoord of niet verantwoord is, kunt u daarvan kennisnemen in de Nieuwsbrief van aanstaande september.

KBO WEBSITE EN FACEBOOK

Heeft u de laatste maanden onze website al eens bezocht? Het is de moeite waard en bovendien leest u daar het laatste nieuws met betrekking tot KBO Reeshof.

Ook op Facebook is de KBO Reeshof aanwezig.

BANKIEREN BIJ DE RABO EN DAARDOOR KBO REESHOF STEUNEN

Bankiert u bij de Rabobank? En nog geen lid van de Rabobank?

 

Binnenkort start de Rabobank weer een actie om de verengingen in Tilburg financieel te steunen. Leden van de Rabobank krijgen dan een aantal stemmen die ze dan kunnen uitbrengen op bijvoorbeeld de KBO Reeshof. Uiteindelijk is er financieel voordeel voor KBO Reeshof en dus voor u als lid.

Maar niet alle mensen die bankieren bij de Rabobank zijn lid van de Rabobank. Dus als u wel bankiert bij de Rabobank maar nog geen lid bent (kost niets) dan moet u dat snel even doen. Loop even langs bij de Rabobank aan de Heyhoef en vraag of ze u lid maken. Heeft ook zijn voordelen, eenmaal per jaar een leuke avond en een paar maal per jaar een leuk blad met aanbiedingen.

Dus doen! 

ONZE VASTE ACTIVITEITEN

Activiteit Datum Locatie Tijd Kosten

Bingo vrijdag 17 augustus De Driehoek 14.00 uur 1,50

Gendringenlaan 179 7,50

Koersbal iedere maandag en

vanaf sep ook De Driehoek14.00 uur gratis

1st woensdag p/mnd

Biljarten iedere maandag-, Wijkcentrum ’t Sant 13.00 uur leden

woensdag- en Beneluxlaan 74

donderdagmiddag Tel: 013 5355522

Wandelen iedere dinsdag Wijkcentrum Heyhoef 09.30 uur leden

Fietsen iedere donderdag Wijkcentrum Heyhoef 13.30 uur leden Kerkenbosplaats Info: Ad tel. 5702369

Werelddans iedere vrijdag De Driehoek 10.00 uur lesgeld Gendringenlaan 179

Info: Ad tel. 5702369

Thema’s iedere woensdag Heyhoef centrum 09.30 uur leden

Soos zondag 9 september De Driehoek 14.00 uur 1,50

Muzikale gedeelte “De Voices”

 

EXTRA ZOMER ACTIVITEIT

Omdat er deze zomer weinig activiteiten worden georganiseerd vanuit de netwerken hebben wij Ingrid van ContourdeTwern bereid gevonden om een drietal ontspannen donderdagmiddagen te organiseren. Donderdag 2 augustus was de eerste middag, vervolgt door 9 en 16 augustus. Iedereen is welkom van 14.00 tot 16.30 uur in het wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043 RX Tilburg, tel. nr. 013 5728383

Terug in de tijd

Heeft U een mooi verhaal of herinnering bij een liedje of muziek? Wij draaien voor U de mooiste herinneringen. U mag ook uw oude lp of Singel meebrengen.

(Entree en eerste kopje koffie/thee GRATIS)

STOELYOGA VERVOLG

Herinnert u zich nog de oproep in de afgelopen nieuwsbrieven om deel te nemen aan de nieuwe activiteit “Stoelyoga”.

Heel voorzichtig meldden zich na de eerste oproep 2 leden. Na herhaalde oproepen werd toch de gewenste opgave van het aantal van 8 deelnemers gehaald en konden wij op woensdagmiddag 23 mei starten. Uiteindelijk zijn 7 deelnemers vol spanning begonnen aan de eerste van de 6 lessen, die als proef afgesproken waren met de docent yoga. De lessen vonden plaats eenmaal in de 14 dagen. Mede door de enthousiaste wijze, waarop onze docent, Chantal Theunissen de lessen gaf, groeide het enthousiasme bij de deelnemers.

In het najaar met als 1e datum woensdag 12 september a.s. startte wij een nieuwe cursus van 6 keer. Waarom gaan wij door, kort en bondig: Het doet ons goed. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm, voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Een yogales is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken en je leert spanningen los te laten. Chantal geeft aan het belangrijk te vinden bij de lessen de grenzen van je eigen lichaam in de gaten te houden. Maar ook plezier te hebben, ook al lukt de bewegingshouding niet meteen. Met jezelf kunnen lachen werkt volgens haar het beste.

Wilt u het in september ook gaan proberen. U bent van harte welkom. Stoelyoga is dus nogmaals niet alleen goed voor uw spieren en gewrichten, het kan ook helpen bij een goede nachtrust en kwaaltjes als hoofdpijn, stijfheid en vermoeidheid.

Belangstelling; zich aanmelden of vragen stellen kan bij Jeanne Ter Morshuizen of Nelly van Beers. Telefonisch bereikbaar onder de nummers 06 50900 436 of onder nummer 06 1851 3600. Er zal een kleine bijdrage worden gevraagd, maar de hoogte daarvan is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Wij verwachten uw telefoontje graag voor 1 september aanstaande.

ZORGBELANG

Zorgbelang Brabant/Zeeland wil graag dat de zorg om mensen draait. Juist nu de zorg verandert. Om dat te bereiken, hebben zij ook úw verhaal nodig. Zij nodigen u uit om de online vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in te vullen en zo uw situatie (uw ervaringen en kwaliteit van leven) in beeld te brengen. De vragen zijn gericht op het dagelijks leven, gezondheid en hoe u uw zorg en omgeving daarbij waardeert. De anonieme uitkomsten van u en andere inwoners worden onder de aandacht gebracht van uw gemeente als volgt: Mijnkwaliteitvanleven.nl is voor:

  • Mensen met een chronische ziekte of beperking                

  • Mensen die door het ouder worden belemmeringen ervaren

  • Mantelzorgers die zorgen voor hun kind, partner, ander familielid of bekende

  • Iedereen die nadenkt over een gezonde leefstijl

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een persoonlijk overzicht met daarin uw eigen uitkomsten. Hiermee kunt u goed voorbereid in gesprek met familieleden, zorgverleners of iemand van de gemeente. Aanmelden via:

https://profiel.mijnkwaliteitvanleven.nl/registreren/?utm_source=zbnl-zuid&utm_medium=website&utm_campaign=zorgbelang-zuid

De vragenlijst ontvangt u per e-mail.

Heeft u nog vragen? Contact: Hester Mutzri hmutzri@zorgbelang-brabant.nl

AUTOMAATJE

De Gemeente Tilburg, de KBO en ContourdeTwern gaan in samenwerking met de ANWB het project “ANWB AutoMaatje” opzetten in Tilburg. Op dinsdag 25 september 2018 gaan we officieel van start.

Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Ook in Tilburg raken steeds meer mensen geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.

Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen. Zo kan men weer naar de kapper, de huisarts, een boodschap doen, maar ook weer lekker op de koffie gaan bij vrienden.

Om dit project een succes te kunnen maken zijn wij op zoek naar chauffeurs.

Heeft u een eigen auto? En heeft u tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar u. Voor het project hebben we een pool met chauffeurs nodig die dit project kunnen gaan uitvoeren. Als vrijwillige chauffeur krijgt u een onkostenvergoeding van €0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt betaald door de deelnemer. Uw auto moet een geldige APK-keuring en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben.  Chauffeurs moeten jonger zijn dan 75 jaar en er wordt u gevraagd een Verklaring Omtrent Gedrag af te geven. U bepaalt zelf hoe vaak u wilt rijden.

 Wat mag u van ons verwachten:

  • Ondersteuning en begeleiding

  • Vergoeding van de verklaring omtrent gedrag

  • Deskundigheidsbevordering

  • Elk jaar een leuk presentje en bedankmomentje.

Contact

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Pascalle van Poppel, coördinator ANWB AutoMaatje Tilburg, op telefoonnummer 06-81330298 of AutoMaatje@contourdetwern.nl

HIER HAD UW ARTIKEL(TJE) KUNNEN STAAN………………..

Een ledental van ruim 630 is een enorm potentieel voor een Nieuwsbrief artikel(tje) van een of meerderen personen.

Heeft u interessante ideeën met betrekking tot bijvoorbeeld zorgverlening, eenzaamheid, activiteiten of andere leuke dingen die u kwijt wilt, neem dan eens de moeite om die kort op papier te zetten en via kbo.reeshof@ziggo.nl aan ons te zenden.

Graag nemen wij daarna contact met u op om een en ander nader te bespreken vooraf plaatsing van uw verhaal(tje).

WIJ REKENEN OP U!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!