DAGTOCHT DORDRECHT-ROTTERDAM

MET WATERBUS EN STADSRONDRIT

Op woensdag 18 september 2019 maakten we een gezellige dagtocht naar Rotterdam. Om 11.30 uur vertrokken we vanaf de Reijshoeve; om 11.45 uur vanaf de Heijhoefpromenade bij Domino’s en reden rechtstreeks naar de Merwekade in Dordrecht.

Met de waterbus voeren we een mooie route langs Alblasserdam en Ridderkerk en kwamen tenslotte in Rotterdam waar we een schitterend uitzicht hadden op de skyline met zijn talrijke imposante gebouwen die door vele bekende architecten zijn ontworpen. Nadat we de Erasmusbrug waren gepasseerd, meerden we aan en verlieten we de Waterbus.

Onze touringcar met stadsgids stond klaar voor een rondrit langs de mooiste bezienswaardigheden van Rotterdam. Onderweg maakten we een stop in het Kralingse Bos voor koffie met gebak.

Toen we weer uitgerust waren vervolgden we onze tocht om te kunnen genieten van de vele bijzondere plekjes in deze prachtige wereldstad. Met haar typisch Rotterdams accent vertelde onze enthousiaste gids honderduit over alle bijzondere plaatsen die we onderweg tegenkwamen.

Zo reden we o.a. langs het voormalige complex van de Holland America lijn, het vernieuwde Katendrecht, de Fenix Food Factory en de inmiddels beroemde Markthal waar we even de benen konden strekken. De stadsgids liet ons kennis maken met alle bijzonderheden van deze imposante gebouwen.

Na de rondrit vertrokken we met de bus naar Terheijden waar het keukenteam al stond te popelen om ons een heerlijk 3-gangen-diner voor te schotelen.

Toen we allemaal voldoende hadden gegeten, stapten we opnieuw in de bus en kwamen zo rond 21.00 uur moe maar voldaan weer in Tilburg aan.

Het was een prachtige dag met een prettig gezelschap en een geweldige gids. Ad en Nelly, bedankt voor de perfecte organisatie.

NB:

Als u op de foto(‘s) klikt ziet u een grotere afbeelding. Met de pijltjes rechts en links komt u respectievelijk op de volgende of vorige foto.

Klikt u daarna weer ergens in het veld tussen de pijltjes en de foto dan gaat u uit het album.