NIEUWSBRIEF KBO REESHOF Nr. 04-2021

DE ZOMER NADERT

De zomer nadert met rasse schreden, hetgeen buiten de te verwachte zon, ook een aantal coronavirus maatregelen kan gaan versoepelen. Zo’n versoepeling is nog niet zeker maar we hebben vertrouwen dat een stijgende lijn van vaccinaties en andere beschermende maatregelen hun vruchten gaan afwerpen. Een zeer belangrijk aspect van een herstart van activiteiten is de opstelling van ContourdeTwern; die moeten de deuren weer openzetten zodat wij koersbal, werelddans, bingo, etc., etc., weer met veel plezier kunnen gaan beoefenen. Om nog maar niet te spreken over het weerzien van deelgenoten en nieuwe kennissen te maken. We zijn er klaar voor!

Buiten de normale werkzaamheden waarmede uw bestuur te maken heeft, zijn we ook actief bezig om nieuwe activiteiten het licht te doen zien. Enerzijds door onze eigen input maar zeker ook gezamenlijk met andere organisaties in de Reeshof. Samen met andere organisaties en initiatiefnemers is uw bestuur intensief betrokken bij de gemeentelijke aanpak van gezond ouder worden, een ontmoetingsruimte in Dalem, voorbereiding van zomerspelen zoals wie die in 2020 hebben georganiseerd, het participeren in een nieuw opkomend ontmoetingsgebouw in de B-Buurt, etc. Zodra meerdere details zijn vastgesteld wordt u zeker op de hoogte gebracht van de project-betreffende informatie.

ASSISTENTIE MET AANPAK ARTROSE

Met artrosepijn willen we een belangrijke rol gaan spelen in de behandeling en de omgang van artrosepijn. Half april gaan we van start met ons digitale platform. Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn:

– Informatie en (leefstijl) advies; 

– Info over bewegen & trainen (eventueel begeleid) en bevorderen van de fitheid; 

– Mogelijkheden voor behandeling van de pijn, bijvoorbeeld door medicijnen of andere pijn dempende strategieën;

– Informatie over chirurgische ingrepen, vooral van knie- of heup vervangende prothesen, naast pijnstillende injecties;

 Loop je al langer tegen klachten aan? Zou je graag informatie willen gebaseerd op de laatste inzichten? Schrijf je dan hierin op onze wachtlijst. De eerste 100 aanmeldingen krijgen gratis toegang voor een heel jaar.

Je kunt je hier inschrijven: https://artrosepijn.nl/binnenkort-online/

Ruben Luijkx MSc – Fysiofitaal 

CREATIEF?

Laat uw werk zien op de Ons Zomerfair in Brabant!

Er weer lekker op uit, wat hebben we daar zin in! In de hoop dat we het coronavirus tegen die tijd onder controle hebben, wil KBO-Brabant een Ons Zomerfair organiseren aan het einde van de zomer. Er zijn verrassend veel ambachtelijke talenten in onze Afdelingen. Na zo’n lang isolement willen we er een echt feestje van maken: op een mooi landgoed met eten en drinken, muziek, gezelligheid, veel standhouders én bezoekers, ergens centraal in Brabant. Wilt u uw werk voor een groter publiek exposeren – en wellicht verkopen? Meld u dan aan voor een kraampje via de website: www.kbo-brabant.nl/zomerfair/ Indien u wel creatief bent, maar zich niet digitaal kunt aanmelden, bel dan naar Jacquelien Cuppers (073) 644 40 66. 

Bij voldoende deelname en natúúrlijk als het veilig kan, organiseert KBO-Brabant een inspirerende Ons Zomerfair. U verplicht zich nog tot niets, er wordt overleg gepleegd met allen die zich hebben aangemeld Doe mee!

GRATIS PROEF LESSEN – BOTTEN EN SPIEREN

Gezocht 8 leden die deel willen nemen aan een gratis proef sarcopenie bij Sportpiazza Reeshof (voormalig Sportschool Ooms) Dat is door uw KBO-Reeshofgeregeld.
Wij zijn op zoek naar 8 leden die gratis willen deelnemen aan een proef van 8 weken, 2 maal in de week een half uur, waarbij je met 8 apparaten
(e-circle) lees ook in het artikel, je spieren verstevigd. De apparaten worden ingesteld op je eigen niveau. Begeleiding vindt plaats door een fysiotherapeut en diëtist. Na die 8 weken is je kracht toegenomen, de spieren zijn versterkt, je bent slanker en de kans op vallen vermindert. Aanmelden bij:
hans@focusopreeshof.nl We starten zodra de sportscholen weer geopend mogen worden.

Sportpiazza heeft de oplossing om spierafbraak tegen te gaan

Sarcopenie oftewel verzwakking van de spieren is een “ouderdomskwaal” dat elk jaar toeneemt. Wist jij namelijk dat je vanaf je 25e levensjaar elk jaar ongeveer 1% van je spiermassa verliest? Dit kan oplopen tot zo’n 3% per jaar vanaf je 70e.

Spiermassa en spierkracht zijn essentieel voor behoud van fysieke zelfstandigheid op hogere leeftijd, om het slinken van de spieren tegen te gaan is het van belang de spieren te trainen. Door spierversterkende oefeningen te doen waarin de spieren tot vermoeidheid worden uitgedaagd kan er zelf op 90+ leeftijd nieuwe spiervezels worden aangemaakt. Hierdoor kan iemand hopelijk zo lang mogelijk zelfredzaam blijven en de kwaliteit van leven langer waarborgen. Trainen met de eGym cirkel is voor deze doelgroep de meest ideale manier om verantwoord spierversterkende oefeningen te doen. De instructeur van Sportpiazza stelt eenmalig alle toestellen voor je in waarbij je persoonlijke gegevens, zoals zitpositie en trainingsgewicht, automatisch bewaard worden op een tag. Het trainingsgewicht wordt bepaald middels een krachttest. Elke deelnemer traint en wisselt vervolgens op hetzelfde moment, waardoor je binnen 30 minuten een complete training doet.
Zonder wachttijden en zonder dat het saai wordt. Tijdens de training krijgt je via je persoonlijke touch display visuele feedback over de trainingsbeweging, waardoor eventuele blessures of een onjuiste uitvoering van de beweging tot het verleden behoren. Je traint dus snel, veilig en bovendien heel eenvoudig!

Waarom trainen op de eGym-Cirkel?

Eenvoudig & veilig trainen dankzij de volautomatische toestellen en je persoonlijke chipkaart; Effectieve training, slechts 2x 30 minuten per week; Resultaatgericht trainen door optimale begeleiding:

 • Altijd & overal inzage in je trainingsresultaat; • Fit & Vitaal in 30 minuten!

Voordelen krachttraining en spiermassa ouderen. Het is van groot belang dat ouderen aan krachttraining doen en spiermassa kweken. Om er een paar te noemen:

 • Minder hoge bloeddruk;

 • Vermindert sarcopenie;

 • Helpt sterke botten, spieren en gewrichten te behouden;

 • Meer functionele kracht;

 • Minder kans op botbreuken;

 • Helpt tegen diabetes;

 • Helpt tegen stijfheid;

 • Verbetert je stemming;

 • Je ziet er beter uit;

 • Je wordt gezonder oud;

 • Goed voor je hart

UW PRIJS-PUZZELHOEKJE

De puzzel van maart 2021 heeft slechts een zeer gering aantal enthousiastelingen opgeroepen deel te nemen. Het gevraagde was zeker niet moeilijk maar vroeg wel wat meer tijd dan het oplossen van een normaal kruiswoordraadsel. Onder de goede oplossingen is geloot en de winnaar is: Mevrouw Corrie van de Wiel die een dezer dagen haar prijsje thuisbezorgt krijgt.

  1 2 3   4     5 6   7 8 9  
10             11       12     13
14       15   16   17   18   19    
20     21               22   23  
24   25       26       27   28    
    29     30       31          
32 33     34   35   36       37 38  
  39       40           41      
42       43       44   45   46   47
    48 49       50   51   52      
53 54         55   56   57     58  
59     60   61       62       63  
64   65   66               67    
68     69               70      
  71             72            

©www.puzzelpro.nl

50 9 72 15 41 1 67 31 39 10 40 71 57

Breng letters uit de puzzel over naar de hokjes met het corresponderende nummer.

Horizontaal: 1 vechtsport 5 pl. in Flevoland 10 Franse kaassoort 12 roofvogel 14 deel v.e. korenhalm 15 oefenmeester 19 aanwijzend vnw. 20 bevel 21 tijdwijzer 23 buislamp 24 voordat 26 hoge berg 27 zich verschaffen 29 tuinvak 31 honingbij 32 Bijbelse priester 34 Engels bier 36 boomscheut 37 voordat 39 soort fee 40 rangtelwoord 41 loofboom 42 ik 43 teer 44 stuk grond 46 afslagplaats bij golf 48 plek 51 fijn weefsel 53 toverkunst 55 deel v.e.schoen 57 rij 59 a priori 60 vernieuwing 63 namelijk 64 woonboot 66 tropische vogel 67 koordans 68 tekst op muziek 70 Scandinaviër 71 geraffineerd 72 na die tijd.

Verticaal: 1 Afrikaans dorp 2 hooghartige houding 3 muzieknoot 4 losse draad 6 vergrootglas 7 en volgende 8 wiel 9 bevoorrechte groep 10 reisgoed 11 luxe woonhuis 13 ober 15 gewichtsaftrek 16 gravin van Holland 17 wolvlokje 18 soort appel 21 groot water 22 deel v.e. fiets 25 slotwoord 28 leerkracht 30 vloermat 31 traag 33 vogeleigenschap 35 iedere persoon 36 pl. in Gelderland 38 pl. in Gelderland 42 dag en nacht 43 kanselrede 45 samengaan 47 vrouwelijk dier 49 nageslacht 50 zitbad 52 watering 54 grasmaand 55 dierenverblijf 56 poes 58 in elkaar 61 Chinees gerecht 62 robe 65 uitblinker 67 soort hert 69 dominee 70 dit is.

Oplossing inzenden voor 18 april 2021 aan: kbo.reeshof@ziggo.nl

PRETTIGE PAASDAGEN!!!

Het Paasfeest staat voor de deur, om precies te zijn op 4 en 5 april aanstaande. Daar we vanwege de beperkingen in verband met het coronavirus geen mogelijkheden hebben om u uit te nodigen voor een gezellig samenzijn, wil het bestuur op een andere wijze aandacht geven aan deze bijzondere dagen.

Het contact met u als lid van KBO Reeshof is voor het bestuur een must en we proberen deze stelling ook daadwerkelijk in de praktijk toe te implementeren.

Hieronder treft u een waardebon aan van “Kaas Shop Heyhoef”. U bent uitgenodigd om de waardebon in te vullen met uw naam en KBO-lidmaatschap nummer, waarna u de bon kunt inwisselen bij de Kaas Shop tot een waarde van 5 (vijf) Euro. Laatste datum van inlevering bij de Kaas Shop is 17 april 2021.

Woont u met twee personen die beiden lid zijn van KBO Reeshof op EEN adres vergeet dan niet om beide namen op de bon te vermelden zodat u voor tweemaal vijf euro kunt besteden in de Kaas Shop.

WIJ WENSEN U EN UW DIERBAREN

ONTSPANNEN EN PRETTIGE PAASDAGEN

 

——————————————–HIER AFKNIPPEN——————————————–

WAARDEBON

PRETTIG PAASFEEST

Speciaal voor u deze waardebon ter waarde van:

    

Kaasshop Heyhoef  –  Heyhoefpromenade 85  –  Tilburg

 

 

Lidnummer:                                               Naam:
Lidnummer:                                               Naam: