NIEUWSBRIEF KBO REESHOF 06/07-2021

NELLY VAN SLEEUWEN: DANK JE WEL!

Gedurende ruim zes-en-een-half jaar heeft Nelly van Sleeuwen zorg gedragen voor de huis-aan-huis bezorging van het magazine ONS van KBO Brabant en de maandelijkse Nieuwsbrief van KBO Reeshof. Als je iets dergelijks neerschrijft klinkt het of dat op zich een simpele zaak is. Wel, ik heb gedurende ruim vijf jaar mogen waarnemen dat het zeer zeker geen simpele zaak is. Er zitten weldoordachte planning, aanpassingen en altijd wel wat verrassingen in de voorbereiding en uitvoering van de job. Het mag gezegd worden dat Nelly, en altijd met een lachend gezicht, met oplossingen kwam waardoor zaken weer op de normale methode plaats konden vinden. Een van haar sterkste punten was en is de omgang met andere mensen. Het team van bezorgers die Nelly gecreëerd heeft zijn enthousiaste en spontane medewerkers, die niet alleen werden begeleid met de bezorgingsaspecten maar zeker ook op privéterrein de nodige aandacht van Nelly hebben mogen ontvangen. Het was duidelijk haar baby en het heeft een ongelooflijke aandacht van Nelly mogen ontvangen. Uw bestuur heeft uw dank aan Nelly overgebracht.

Met ingang van mei/juni is het bezorgen van ONS en Nieuwsbrief overgenomen door Eveline Heijndijk. Wij moeten Eveline -mede namens u allen- zeer dankbaar zijn dat ze het project over neemt van Nelly en wensen haar en het team van bezorgers erg veel succes!

DE WANDELGROEP GAAT WEER STARTEN

Op dinsdag 8 juni 2021 om 09.30 uur wijkcentrum Heyhoef

13 oktober 2020 Was onze laatste wandeling met 70 wandelaars, maar nu mogen wij weer, met inachtneming van de coronaregels van het RIVM. Om de afstand regels te kunnen waarborgen zijn enkele afspraken noodzakelijk. Bij het verzamelen voor het gebouw van wijkcentrum Heyhoef spreken wij het volgende af.

Groep A verzamelt bij de stenen bank, (w.l. Jan)

Groep B1 verzamelen bij het verkeersbord elektrische voertuigen, (w.l. Ton)

Groep B2 verzamelen bij het verkeersbord laden en lossen, (w.l. Marian)

Groep C bij het verkeersbord invaliden parkeren. (w.l. Ad)

De wandelleiders kijken er naar uit om jullie allemaal weer te ontmoeten. Zoals gebruikelijk lossen we kleine problemen ter plaatse op. Vergeet je mondkapje niet!

Heb je nog dringende vragen bel naar Ad 0657396688

REISJES – BELANGRIJK VOOR INSCHRIJVINGEN REISJES

De dagreisjes: Zomerfair Veldhoven, Vrijheidsmuseum en de 5-daagse reis moeten allemaal ingeschreven worden in: De Driehoek, Gendringenlaan 179. De procedure is als volgt: U komt binnen door de hoofdingang van de Driehoek, geeft uw envelop(pen) en eventueel briefje af en loopt via de zijdeur weer naar buiten. Dit om vlotte doorstroming te bevorderen i.v.m. corona.

Na verzameling van alle briefjes en enveloppen worden die gesplitst in de 3 verschillende reisjes. Indien er te veel aanmeldingen zijn voor eenzelfde reis dan zal er loting plaats vinden. Indien mogelijk zal er dan getracht worden een oplossing te vinden. Als dit niet mogelijk is, komen boventallige leden op een reservelijst. Deze leden worden hierover geïnformeerd.

In de Driehoek moet u het mondkapje opdoen en 1.5 meter afstand houden. Daar wordt streng op gecontroleerd.

DAGTOCHT VRIJHEIDSMUSEUM DONDERDAG 01 JULI 2021

Vertrek 09.15 u Reijshoeve Gendringenlaan; 09.30 u Domino’s Heyhoef

In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied waar

De belangrijkste gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden: Market Garden en Veritable. We treden binnen in een enorm gebouw dat de vorm heeft van een parachute. De parachute herinnert aan de dropping van duizenden Amerikaanse parachutisten op de landingsterreinen in Groesbeek tijdens Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief.

De gidsen nemen ons mee door de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa.

Door middel van typische jaren ’40 geuren, diorama’s, originele filmbeelden, toespraken en muziek worden we meegenomen naar de gebeurtenissen van toen. Het museum daagt ons uit ná te denken over vrijheid van toen en nu en toont de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

 

Vanaf onze opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Groesbeek. We worden ontvangen in het Vrijheidsmuseum waar gidsen ons meenemen op onze ontdekkingstocht door de bevrijdingsgeschiedenis. Na de rondleiding is het tijd voor de lunch die in het museumcafé wordt verzorgd. Vanaf het terras hebben we een panoramisch uitzicht over het historische landschap van de jaren ’40- ’45. Als we gegeten hebben, rijden we naar de Thornse molen waar de bevrijding van Midden- en Oost-Nederland een feit werd. De gids staat voor ons klaar voor een rondrit door het prachtige glooiende landschap rondom Nijmegen en Groesbeek. We maken een tussenstop bij de Canadese begraafplaats. Na de rondrit is het tijd voor een heerlijke kop koffie met appeltaart. Als we alle indrukken hebben kunnen verwerken, rijden we weer terug naar onze opstapplaats in Tilburg waar we rond 18.00 uur weer aankomen.

Maximaal 60 deelnemers.

Kosten € 49,50 per persoon, contant bij te sluiten in de enveloppe bij aanmelding. U kunt zich uitsluitend opgeven op dinsdag 15 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur in De Driehoek, Gendringenlaan 179, door onderstaand strookje in te leveren in een gesloten envelop met daarop vermeld: “Vrijheidsmuseum” . U dient het verschuldigde bedrag gepast in de gesloten enveloppe bij het ingevulde strookje toe te voegen (aantal deelnemers x € 49,50)

——————————————– afknippen ———————————————

Vrijheidsmuseum donderdag 1 juli 2021

Naam……………………………………………………………………………………

1 / 2 personen

Adres…………………………………………………………………………………..

Contant betaald; In de enveloppe aanwezig: …. x € 49,50 = € …………

ZOMERFAIR VELDHOVEN op 22 JULI 2021

KBO-Brabant is van plan om op 22 juli een Ons Zomerfair te organiseren voor leden met als doel: gezellig, elkaar weer ontmoeten. De Zomerfair zal plaatsvinden bij hotel NH Koningshof in Veldhoven, waar in januari normaliter de Senioren Expo wordt gehouden. Bekend terrein voor vele leden! Bij slecht weer wordt de fair binnen gehouden. KBO-Brabant zélf mag tot 15 juni de locatie kosteloos annuleren. Ze zullen dan ook tegen die tijd bezien of de Zomerfair écht kan doorgaan. Wij laten dat iedereen dan subiet weten.

We vertrekken donderdag 22 juli 2021 om 09.15 uur vanaf het wijkcentrum Heyhoef ter hoogte van Domino’s en we vertrekken terug om 14.15 uur vanaf Koningshof. Kosten all-in zijn € 8,00 per persoon. Dit bedrag kunt U in een gesloten envelop met daarop uw naam, adres, telefoonnummer en vermelding “Zomerfair” inleveren op: dinsdag 15 juni van 13.30 tot 14.30 uur in De Driehoek, Gendringenlaan 179.

Het maximaal aantal deelnemers is voorlopig vastgesteld op 50. Indien er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, komen deze boventallige leden op een reservelijst en zal er getracht worden een oplossing te vinden. Deze leden worden in ieder geval geïnformeerd.

Indien U ná 15 juni nog wilt deelnemen aan dit reisje naar de Zomerfair kunt u zich telefonisch opgeven: 06-18513600 en betalen in de bus. Uiteraard alleen als er nog plaatsen over zijn.

DE PLUS VAN UW GEZONDHEID

Wilt u een positieve bijdrage aan uw gezondheid, die u gelijktijdig heerlijk ontspannen momenten laat beleven? Kom dan eens kijken naar de Stoel Yoga en/of Qi Gong programma’s. Beiden programma’s vinden plaats in het wijkcentrum Heyhoef.

Stoel Yoga: Iedere veertien dagen op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur

Voor nadere informatie, bel Nelly van Beers 06 1851 3600

Qi Gong: Iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur

Voor nadere informatie, bel Maya Maas 06 4891 4968

VOORRIJDERS FIETSERS

Op 3 juni is onze KBO fietsclub heel voorzichtig op de pedalen gaan staan als voorbereiding van het komende fietsseizoen. De club heeft mooie en goede initiatieven en zal een en ander spoedig aan het publiek bekend maken.

Er is een behoefte om meer voorrijders ter beschikking te hebben zodat de veiligheid en goed koersverloop verzekerd is. Graag nodigen wij geïnteresseerden voorrijders uit om een email te zenden naar Roy Verhoeven, r.l.verhoeven@home.nl met vermelding van:

  • Routes van ca. 35km met vermelding van plaatsnaam

  • Geplande datums van de trips

  • Uw telefoonnummer

GEEN “NIEUWSBRIEF” EN GEEN “ONS” IN JULI

Evenals in voorgaande jaren wordt er in juli geen ONS en geen Nieuwsbrief verspreid. De maand juli wordt bezien als de vakantiemaand. Dit betekent dat we met deze Nieuwsbrief enige informatie hebben geplaatst die eigenlijk pas in augustus van kracht wordt.

Het bestuur wenst u en uw naasten een ontspannen en relaxed maand juli toe!

NIEUWS PASSIESPELEN TEGELEN

Vorig jaar hebben veel mensen zich op gegeven en betaald om de Passiespelen in Tegelen te bezoeken. I.v.m. corona zijn de passiespelen niet doorgegaan.

De voorstellingen gaan dit jaar wel door en wij hebben gereserveerd voor zondag 15 augustus 2021 aanvang 14.00 uur. 1e Rang. Vertrek op zondag 15 augustus 2021 om 12.30 uur bij Domino’s op de Heyhoefpromenade.

Na de voorstelling rijden we naar de Hostellerie de Maasduinen om te kunnen genieten van een heerlijk 3 gangendiner. Om ongeveer 20.00 u zijn we weer terug in Tilburg. De prijs voor deze dagtocht inclusief 1e klas kaarten, een goed 3 gangendiner en vervoer per luxe touringcar bedraagt € 70,00 per persoon. Introducees betalen € 72,00.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar! U kunt zich nog opgeven voor deze reis bij Nelly van Beers, telefoonnummer 06-18513600

UITNODIGING 5(vijf) DAAGSEVAKANTIE Hotel Gaasterland

2 t/m 6 augustus 2021

U verblijft in het schitterend gelegen 3-sterren hotel Gaasterland in Rijs, provincie Friesland. Het hotel heeft mooie comfortabele kamers die alle gelijkvloers of met lift te bereiken zijn. Indien voorgeschreven, wordt de reis volgens de eventueel dan nog geldende RIVM-richtlijnen uitgevoerd.

Het verblijf is all-inclusive op basis van halfpension. ’s-Morgens wordt u verrast met een uitgebreid ontbijtbuffet. ‘s-Avonds kunt u genieten van een voortreffelijk dinerbuffet. Bij het diner vanaf 18.00 uur en gedurende de avond tot 22.00 uur is het gebruik van consumpties (bier, fris of wijn) gratis. De gehele dag kunt u zelf in het hotel naar behoefte gratis koffie of thee nemen.

Elke dag bieden we u ten minste één interessante excursie aan en bezoeken we één of meerdere plaatsen. Ook op de heen- en terugweg bezoeken we interessante bestemmingen om u vanaf het begin tot het eind het vakantiegevoel te geven. De keuze daarvan zal ondermeer afhangen van de weersomstandigheden en eventueel aanwezige lokale evenementen. Alle dagelijkse excursies, entrees en rondleidingen zijn bij de prijs inbegrepen. Op de terugweg genieten we van een heerlijk afscheidsdiner.

Ook ’s-avonds organiseren we allerlei leuke dingen. Een spelavond, die altijd voor veel hilariteit zorgt, een bowlingavond, een muziek-/filmfragmenten op verzoek-avond enz.

Het reisplan ziet er als volgt uit:

Vertrek: 2 augustus 2021 om 10.00 uur vertrek Wijkcentrum de Heyhoef

Terugkomst 6 augustus 2021 om circa 20.30 uur aankomst terug in Tilburg

Verblijf Hotel Gaasterland, Marderleane 21, 8572 WG Rijs

Verzorging Logies in comfortabele kamers met uitgebreid ontbijtbuffet, dinerbuffet, gratis koffie of thee in het hotel en dranken (bier, fris, wijn) van 18.00 u tot 22.00 uur gratis.

2-Persoonskamer € 420,00 per persoon; inclusief alle excursies, toeristenbelasting, etc.

1-Persoonskamer: € 460,00voor eenpersoonskamer; inclusief alle excursies, toeristenbelasting, etc.

We hebben 20 stuks tweepersoonskamers en maximaal 20 éénpersoonskamers ter beschikking. Bij te veel aanmeldingen voor 1-persoons kamers volgt loting. Indien mogelijk zal er getracht worden een oplossing te vinden.

Wij gaan er van uit dat in augustus de reisbeperkingen in Nederland zijn opgeheven. Om de reis te kunnen realiseren, moeten wij voor het aantal opgegeven deelnemers tevoren bindende afspraken maken met diverse leveranciers. Daarom is kosteloos annuleren slechts mogelijk tot 1 juli 2021. Als u geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering heeft, is het wellicht wenselijk zelf een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw bank of verzekeraar.

U wordt verzocht de volledige reissom per persoon over te maken in de periode 1 t/m 7 juli 2021 naar rekeningnummer: NL15 SNSB 0907 7718 66 ten name van ALCJ Peeters inz. Mini Tours onder vermelding van: “Gaasterland” en de naam of namen van de deelnemer(s).

———————————————-afknippen—————————————————–

AANMELDING: 5-daagse reis 2021 Hotel Gaasterland in RIJS

Naam: …………………………………………………….

Adres:………………………………………………………

Telefoonnummer:…………………………………Mobiel: ………………………………

Neemt u een rollator mee: ja / nee

Telefoonnummer contactpersoon thuis:………………….

e-mailadres:……………………………………..

2-persoons kamer / 1-persoonskamer

Gevaccineerd tegen corona: ja / nee

Datum:

Uitsluitend aanmelden d.m.v. dit formulier in te leveren op dinsdag 15 juni tussen 13.30 uur en 14.30 uur in De Driehoek, Gendringenlaan 179; bij Nelly van Beers

BENT U DE JUISTE “FIJN THUIS” VRIJWILLIGER?

Gezond & Gelukkig oud worden, dat wil toch iedereen?

Fijn Thuis gesprekken helpen ouderen in Tilburg om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en gezond & gelukkig oud te worden. Zou jij hieraan bij willen dragen en wil jij dit Fijn Thuis gesprek met ouderen in Tilburg aan gaan? Dan horen wij graag van jou!

Jouw belangrijkste taak

Als vrijwilliger van de Fijn Thuis gesprekken heb je een belangrijke signaleringsrol. Je gaat thuis op be­zoek bij ouderen van 65+ in een vast wijkdeel van Tilburg. Je signaleert de behoeften van deze 65+ oude­ren en informeert algemeen over vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als er aandachtspun­ten zijn, meld je deze bij de coördinator. De coördinator gaat hier vervolgens mee aan de slag met als doel dat de ouderen zo lang mogelijk Fijn Thuis kunnen blijven wonen in hun eigen buurt. Je doet dit altijd in samenwerking met een sociaal werker die ook jouw vaste aanspreekpunt is.

Functie eisen

Als vrijwilliger van de Fijn Thuis gesprekken ben je sociaal vaardig, kun je signaleren, informeren, motive­ren en heb je affiniteit met de ontwikkelingen rondom zorg en welzijn voor ouderen. ContourdeTwern beschikt over een grote expertise om vrijwilligers hierin op te leiden en te begeleiden. Voorafgaand krijg je daarom een hele leerzame training: “Het goede gesprek”, zodat je met de juiste basis op pad kunt.

Informatie

Welke (grote) veranderingen komen er aan na iemands werkzame leven? Wat heeft iemand nodig om langer in eigen huis te kunnen blijven wonen? Bij welke organisatie kan iemand voor welke hulp aanklop­pen? Hoe wordt vrije tijd ingevuld? Is er al eens nagedacht over vrijwilligerswerk? Kortom, wat is er nodig om gezond en gelukkig oud te worden in eigen buurt?

In Tilburg, Berkel Enschot en Udenhout worden alle ouderen van 65+ uitgenodigd voor het Fijn Thuis ge­sprek. Vrijwilligers voeren deze Fijn Thuis gesprekken. Als vrijwilliger ga jij dus bij deze doelgroep thuis op bezoek. Tijdens het huisbezoek wordt het gesprek gevoerd op verschillende leefdomeinen. Op deze ma­nier breng je de leefsituatie van de ouderen in kaart en kun je gericht informeren. Wanneer er directe ac­ties nodig zijn, bijvoorbeeld wanneer bepaalde zaken de ouderen zelf niet (meer) lukt, schakel je met je vaste aanspreekpunt: de sociaal werker.

De vrijwilligers wordt gevraagd om minimaal één huisbezoek per week af te leggen. Je kunt deze gesprek­ken zelf inplannen met de ouderen die je gaat bezoeken. Je bent voor de Fijn Thuis gesprekken dus niet gebonden aan een vaste dag.

Je komt in een gezellig en gemotiveerde wijkteam terecht waarmee je regelmatig contact hebt. Daarnaast worden er twee keer per jaar centrale, informele bijeenkomsten georganiseerd waarbij de vrijwilligers onderling ervaringen kunnen delen en geïnformeerd worden.

Solliciteren

Spreekt het jou aan om met deze Fijn Thuis gesprekken aan de slag te gaan? Heb je nog vragen of wil je je graag aanmelden? Neem dan contact met ons op via projectleider Evy van Riel: telefoonnummer 013 4671926 en e-mailadres: evyvanriel@contourdetwern.nl

Vooraf meer achtergrondinformatie? johndidden@home.nl of tel. 06 1892 3388

AUTOMAATJE

We kregen van Pascalle van Poppel het bericht dat het Automaatjes project weer volledig opgestart is. Fijn dat er ook hier weer het broodnodige leven in komt.

Dat betekent dat ALLE ritten weer aangevraagd kunnen worden. Ze zijn ook weer elke ochtend open van 09.00 tot 12.00 uur. 

Er kan gebeld worden naar 013 762 0640

Zo zie je maar dat we stilletjes vooruitgang boeken met betrekking tot activiteiten, ook al gaat het zo langzaam. Maar, beter safe dan overbodig risico’s.

Nadere informatie bij Pascalle van Poppel via ContourdeTwern.

BESTE KBO-ers

Het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel) doet onderzoek naar de mening van patiënten over het nieuwe medicatieoverzicht Mijn Geneesmiddel in Beeld (MijnGiB). Dit medicatieoverzicht is ontwikkeld door het farmaceutisch bedrijf Teva. Dit overzicht is bedoeld voor iedereen die meerdere geneesmiddelen krijgt voorgeschreven. Het medicatieoverzicht kan een aanvulling zijn op de bijsluiter en etiketteksten van de medicatie van patiënten. Het Nivel wil nagaan of patiënten MijnGiB duidelijk vinden en of het meerwaarde heeft bij hun medicatiegebruik. Link naar filmpje voor meer uitleg over MijnGiB; https:/www.youtube.com/watch?v=efuoFQR_j4A

Het Nivel zal deelnemende patiënten interviewen over hun geneesmiddelgebruik en vragen naar hun mening over het nieuwe medicatieoverzicht MijnGiB. Meedoen aan dit onderzoek betekent dat uw deelneemt aan twee interviews. De interviews zullen digitaal plaatsvinden en duren ongeveer een half uur per keer. Het tweede interview zal na één maand van het eerste interview plaatsvinden. Voor deze periode van vier weken zal het Nivel u uw MijnGiB doorsturen zodat u deze kunt gebruiken. Het tweede interview is met name over uw ervaringen met het gebruik van MijnGiB. Voor het meedoen aan dit onderzoek krijgt u een VVV-bon ter waarde van €15 voor het eerste interview en €10 voor het tweede interview. Reageer op deze vragen*:

 Naam (voor + achternaam)

 

Telefoonnummer

 

E-mailadres

 

Gebruikt u minstens 3 medicijnen? (antwoord: ja of nee)

 

Bent u bekend met MijnGiB ? (antwoord: ja of nee)

 

Zo ja, waar heeft u van MijnGiB gehoord?

 

Naam van uw apotheek:

 

Ik ga akkoord dat het Nivel contact mag opnemen met mijn apotheek zodat ze gebruik kunnen maken van mijn gepersonaliseerde medicatieoverzicht (MijnGiB) tijdens het eerste en tweede interview (antwoord: ja of nee)

 

Via welk kanaal heeft u dit bericht ontvangen:

 

*Indien u minstens 3 medicijnen gebruikt en uw apotheek gebruik maakt van MijnGiB, dan zal de contactpersoon van het Nivel, Laura Schackmann, contact met u opnemen om de interviews in te plannen.  Het is belangrijk dat uw apotheek gebruik maakt van MijnGiB. Dan kan het Nivel navragen bij uw apotheek of de apotheker uw MijnGiB wil uitdraaien voor het gebruik van dit onderzoek.

Stuur alstublieft uw antwoorden als reactie op dit bericht naar mij, Elyne Pardoel, via: elyne.pardoel@remedica.nl Ik zal uw informatie doorsturen aan de onderzoeker van het Nivel, Laura Schackmann.

Alvast hartelijk dank. Met vriendelijke groet, Elyne Pardoel

UW PRIJS-PUZZELHOEKJE

Oplossing mei puzzel:  VOGELNESTJE. Na verloting is de winnaar Thérèse van Zantbeek, die de gewonnen prijs spoedig thuis zal krijgen.

Hier de nieuwe opgave. Uw oplossing inzenden aan: kbo.reeshof@ziggo.nl voor 14 juli aanstaande.

Horizontaal: 1 offertafel 5 familielid 10 vuile plek 12 onderhuids vet 14 iedere persoon 15 Europeaan 19 een zeker iemand 20 muzieknoot 21 afvaardiging 23 buislamp 24 comfort 26 schoolopgave 27 lompe vrouw 29 pl. in Duitsland 31 voorteken 32 vurig bewonderaar 34 gestremde melk 36 vlaktemaat 37 glorie 39 volledig dronken 40 macht 41 krap 42 deel v.d. week 43 snijwerktuig 44 vogeleigenschap 46 insect 48 huldigen 51 uitroep van vreugde 53 grasmaand 55 populaire groet 57 kort geleden 59 bazige vrouw 60 belang 63 heden 64 soort fee 66 irriteren 67 cachot 68 luizenei 70 hoofdstad van Zwitserland 71 bedehuis 72 provinciehoofdstad.

Verticaal: 1 brede laan met bomen 2 waterdoorlatend 3 te koop 4 cirkelvormig rif 6 eeltachtige uitwas 7 Gedeputeerde Staten 8 pl. in Gelderland 9 interest 10 dodelijk middel 11 landbewerking 13 ober 15 afkeer 16 troefkaart 17 lokspijs 18 afwisselende beweging 21 deel v.e. woning 22 lof 25 bedrijfsleider 28 vaccineren 30 telwoord 31 toetsinstrument 33 op de wijze van 35 vlezige vrucht 36 slangvormige vis 38 ik 42 ouderling 43 strijdgewoel 45 familie 47 tennisterm 49 gebogen been 50 speciale speelkaart 52 roodbruin roofdier 54 verfplank 55 tuinafscheiding 56 Europeaan 58 reusachtig 61 deel v.e. trap 62 omlaag 65 sprookjesfiguur 67 ontkenning 69 tot en met 70 bustehouder.

Breng letters uit puzzel over naar hokjes met het corresponderende nummer.

  1 2 3   4     5 6   7 8 9  
10             11       12     13
14       15   16   17   18   19    
20     21               22   23  
24   25       26       27   28    
    29     30       31          
32 33     34   35   36       37 38  
  39       40           41      
42       43       44   45   46   47
    48 49       50   51   52      
53 54         55   56   57     58  
59     60   61       62       63  
64   65   66               67    
68     69               70      
  71             72            

 

40 72 5 31 67 25 53 1 28 66 18
©www.puzzelpro.nl