NIEUWSBRIEF KBO REESHOF

Juli / Augustus 2023

HALLO ALLEMAAL

De laatste nieuwsbrief voor de zomervakanties. In de maand augustus komt er geen nieuwsbrief.

Wij wensen u een hele fijne zomer met weinig regen en veel zon. We hopen iedereen na de vakanties weer te mogen begroeten bij een van onze activiteiten. Tot dan!

Carla van Dalen

VASTE ACTIVITEITEN KBO REESHOF

Activiteit

Datum

Locatie

Tijd

Kosten

Bingo

Iedere 3e vrijdag van de maand

De Driehoek

14.00 uur

7,50/1,50

Biljarten

Iedere maandag-, woensdag- en donderdagmiddag

Wijkcentrum ’t Sant, Beneluxlaan 74

Tel: 013 822 7036

13.00 uur

leden

Fietsen

Iedere donderdag (mei t/m september)

Heyhoef

13.30 uur

leden

Jeu de Boules

Iedere donderdag

Tuin Restaurant Giardino d’Italia

13.00 uur

leden

Koersbal

Iedere maandag en iedere

3e woensdag van de maand

De Driehoek

14.00 uur

gratis

Qi-gong

Iedere vrijdag

Heyhoef, zaal Cairo

09.45 uur

35,=

10 lessen

Soos

Iedere 4e zondag van de maand

De Driehoek

14.00 uur

1,50

Stoelyoga

Iedere woensdag vanaf 14 september

Heyhoef, zaal Djibouti

14.00 uur

25,=

6 lessen

Wandelen

Iedere dinsdag

Heyhoef Centrum

09.30

leden

Werelddans

Iedere vrijdag

De Driehoek

10.00 uur

lesgeld

ONDERSTAANDE ACTIVITEITEN WORDEN TIJDENS DE VAKANTIE EVEN STOP GEZET:

Koersbal

Tot september is er geen koersbal op maandag en woensdag.

Soos

Geen Soos in augustus.

Stoel-yoga

Geen stoel-yoga van 23 augustus t/m 6 september. De deelnemers hebben hiervan bericht ontvangen.

SOOS

Op zondag 23 juli wordt er weer een muziekmiddag gehouden in de Driehoek. Deze middag vindt plaats in de Gendringenlaan 179.

Deze muziekmiddag is er een optreden van Zeep, Zand en Soda. Een muziektrio dat al 30 jaar gezellige muziek maakt van toen.

De middag start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur, inlooptijd vanaf 13.45 uur.

De kosten bedragen € 1,50 te voldoen bij binnenkomst. In de pauze worden heerlijke borrelhapjes geserveerd.

DAGTOCHT NAAR HET EUROPEES PARLEMENT IN BRUSSEL OP VRIJDAG 8 SEPTEMBER 2023.

Vertrek om 08.30 uur vanaf Domino’s op de Heijhoefpromenade.

We rijden rechtstreeks naar Brussel waar we worden ontvangen door Tom Berendsen uit Breda die na zijn studie Bestuurskunde in Tilburg en Leuven en werkzaamheden als adviseur duurzaamheid in 2019 werd benoemd als Europarlementariër voor het CDA.

Ná het gesprek met Tom Berendsen gaan we een kijkje nemen in de indrukwekkende vergaderzaal waar de 751 Europarlementsleden normaliter debatteren. Rond het middaguur gebruiken we een simpele warme lunch in het Parlement. Ná het middagmaal bezoeken we het nabijgelegen Parlamentarium, het bezoekerscentrum van het Europees Parlement. Met een dynamische, interactieve multimediarondleiding komen we meer te weten over de geschiedenis van de Europese integratie, de impact daarvan op ons dagelijks leven en natuurlijk de werking van het Europees Parlement. Op de afgesproken tijd stappen we weer in de bus en rijden we rechtstreeks richting Tilburg waar afhankelijk van de verkeersdrukte zo rond 18.00 uur hopen aan te komen.

Voor deze dagtocht naar het Europarlement betaalt u een bijdrage van € 25,00 per persoon.

U kunt zich opgeven voor deze dagtocht naar het Europarlement uitsluitend door het inleveren van een gesloten enveloppe met daarin het ingevulde strookje én het gepaste geld bij Nelly van Beers in het wijkcentrum Heyhoef op woensdag 19 juli van 12.30 uur tot 13.45 uur. Maximaal aantal deelnemers is 60 personen. Deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Vermeld u ook op de buitenzijde van de enveloppe uw naam, straat en het aantal personen.

Vergeet uw paspoort of identiteitsbewijs niet!

—————————————————————————————————————–

Voor deze dagtocht naar het Europees Parlement schrijft zich in en betaalt contant:

Naam lid KBO Reeshof: ……………….………………Straatnaam: …………………….……

Aantal personen: ……….. x € 25,00 = € ………………

BEWAARINFORMATIE KBO REESHOF

Voorzitter : Hans Sweep 06-37449674 hans@focusopreeshof.nl

Vice voorzitter: Ad Peeters 06-53724675 ad-peet@home.nl

Penningmeester : Henk van Tilborg 06-53648374 henkvantilborg@live.nl

Secretaris : Henny van Loon 06-22899450 a.v.loon@home.nl

Ledenadministratie : Nelly van Beers 06-18513600 nellyvanbeers@home.nl

Meedoenregeling : Ivonne van der Hall 06-13628570 vanderhall@kpn.nl

KBO-REESHOF ZOMERSPELEN IN TUINEN GIARDINO REESHOF

Voor de thuisblijvers of voor de mensen die al op vakantie zijn geweest, organiseert KBO-Reeshof de Zomerspelen. Deze zijn zowel voor KBO-Reeshof leden alsook niet leden toegankelijk.

Waar: Tuinen Giardino (van Beurden) aan Huibevendreef

Wanneer: op vrijdagen 4,11,18,25 augustus en 1 september

Tijd: 13.30 – 16 uur.

In de tuinen van Giardino waar ’s zomers de koelte uit het Reeshofbos waait, zorgt KBO-Reeshof elke vrijdag voor lekkere hapjes en Giardino voor toepasselijke live muziek. Uw consumpties dient uzelf te betalen.

Grote parasols zijn er beschikbaar en de zonnebrandolie is gratis. Leuk om er bij te zijn dat is beter dan alleen thuis te zitten! Er is een spelletjescircuit opgesteld waaraan je kunt deelnemen. Dat is niet verplicht! De spelletjes zijn makkelijk door iedereen te doen. De beste 3 resultaten in de hele reeks worden geteld voor het eindklassement. Daar zijn voor de hoogst gerangschikten leuke prijzen te winnen. Op de slotmiddag vindt de feestelijke prijsuitreiking met extra acts plaats.

RABO CLUBSUPPORT 2023

Beste mensen,

Na de zomer start weer de Rabo clubsupport actie. Dat wil zeggen dat mensen met een rekening bij de Rabobank en die ook lid zijn van de Rabobank kunnen stemmen op de KBO Reeshof.

Hoe meer stemmen, hoe meer geld de KBO krijgt van de Rabobank.

Heeft u een Rabo bank rekening maar bent u nog geen lid van de Rabobank, (en dat is gratis en heeft ook andere voordelen voor u) dan kunt u naar de Rabobank gaan op de Spoorlaan en aangeven dat u lid wilt worden van de Rabobank Tilburg. Ook kun je het via internet doen: Instructie-Lid-Worden-Rabobank.pdf (wielewaalgroep.nl).

In het najaar kunt u dan uw stem op de KBO Reeshof uitbrengen.

Met vriendelijke groet Henk van Tilborg Penningmeester

KBO-REESHOF START SOCIAL APP PROEF

Inleiding: Met de huidige problematiek in de zorg, waar ca. 68.000 vacatures zijn, waarvan 23.000 in de thuiszorg, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Temeer omdat ouderen steeds langer thuis moeten wonen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Naast mantelzorg biedt deze app ook de mogelijkheid om met anderen in contact te komen en kan het KBO-Reeshof programma gecommuniceerd worden. Bovendien is het als wervingsmiddel voor KBO-Reeshof een goede zaak om naast activiteiten ook de mantelzorg mogelijkheid te introduceren.

Start met kleinere proef

De conclusie is: In kleiner verband starten dus per KBO-lid en voorlopig max 1 gastlid per gebruiker. Het KBO-lid kan hier alle functionaliteit aanwenden, dus hulpvragen als: wie kan er voor mij boodschappen doen, wie kan er een lamp vervangen, wie wil er met mij een rondje wandelen etc. Het gastlid kan zien wat de hulpvragen zijn en daarin behulpzaam zijn, zij kunnen geen hulpvraag stellen.

Introductie: Na de vakantie worden bijeenkomsten georganiseerd om leden te informeren over deze mogelijkheid en wordt de actieve hulplijn gecommuniceerd. De proefperiode bedraagt een jaar en wordt volledig vergoed. Er zijn dus in deze periode geen kosten aan verbonden voor de gebruikers.

Hans Sweep namens de Social App KBO-Reeshof werkgroep

HUISKAMER VAN DALEM

Elke zondag van 10 uur tot 17.00 uur kunt u tegen een geringe prijs lekker koffie / thee komen drinken in de huiskamer van Dalem.

Er zijn altijd een paar gastvrouwen aanwezig die u ook graag te woord staan. Even op een zondag een praatje maken met diverse mensen. U bent van harte welkom: Winkelcentrum Dalempromenade, Spaarnwoudelaan, om de hoek bij bakker van Iersel.

ACTIVITEITEN BIJ DE DRIEHOEK

  • Bingo: vrijdagmiddag 21 juli KBO-bingo. Start om 14.00 uur.

  • Pub Quiz: vrijdag 7 en 28 juli. Start om 14.00 uur. Vrijdagmiddag 28 juli na de pub-quiz snack happen voor €1,00 of €1,25 naar gelang de snack.

  • Repair café: zaterdag 15 juli van 10.00 – 13.00 uur.

  • Wereldansgroep FLORENCE KBO Reeshof organiseert DANSEN OP ZONDAG 16 juli en 20 augustus, van 10:00 tot 12:00 uur. Ontmoetingsruimte De DRIEHOEK Gendringenlaan 179 5043LX Tilburg. Dansers betalen €3,00 Kijken, en genieten van muziek en dans is gratis. Info bij Ad 0657396688

WINNAAR PUZZEL

De oplossing van de vorige puzzel is: Grondmist

De winnaar van de vorige puzzel is: Jeanne Mauritsz .Zij ontvangt de prijs binnenkort.

MAANDELIJKSE PUZZEL

De puzzel voor deze maand is een Sudoku. Veel succes.

De oplossing (de cijfers in de grijze vakjes) kunt u sturen naar nellyvanbeers@home.nl. Onder de ingezonden oplossingen wordt een prijs verloot.