NIEUWSBRIEF KBO REESHOF

September 2023

HALLO ALLEMAAL

De meeste mensen zijn inmiddels terug van vakantie. Ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Weer de hoogste tijd om aan de gezellige activiteiten van de KBO Reeshof deel te nemen. Er is weer genoeg te doen. Kijk maar snel in deze nieuwsbrief. Tot ziens.

Carla van Dalen

VASTE ACTIVITEITEN KBO REESHOF

Activiteit

Datum

Locatie

Tijd

Kosten

Bingo

Iedere 3e vrijdag van de maand

De Driehoek

14.00 uur

7,50/1,50

Biljarten

Iedere maandag-, woensdag- en donderdagmiddag

Wijkcentrum ’t Sant, Beneluxlaan 74

Tel: 013 822 7036

13.00 uur

leden

Fietsen

Iedere donderdag (mei t/m september)

Heyhoef

13.30 uur

leden

Jeu de Boules

Iedere donderdag

Tuin Restaurant Giardino d’Italia

13.00 uur

leden

Koersbal

Iedere maandag en iedere

3e woensdag van de maand

De Driehoek

14.00 uur

gratis

Qi-gong

Iedere vrijdag

Heyhoef, zaal Cairo

09.45 uur

35,= 10 lessen

Soos

Iedere 4e zondag van de maand

De Driehoek

14.00 uur

1,50

Stoelyoga

Iedere woensdag vanaf 14 september

Heyhoef, zaal Djibouti

14.00 uur

25,= 6 lessen

Wandelen

Iedere dinsdag

Heyhoef Centrum

09.30

leden

Werelddans

Iedere vrijdag

De Driehoek

10.00 uur

lesgeld

 

BELANGRIJK VOOR DE DAGTOCHT NAAR HET EUROPEES PARLEMENT IN BRUSSEL op vrijdag 8 september 2023.

Vertrek om 08.30 uur vanaf Domino’s op de Heijhoefpromenade.

Zorg dat u om 8.15 uur aanwezig bent zodat we meteen kunnen vertrekken.

De aanmeldingen voor dit bezoek waren gigantisch. Daarom hebben we kunnen reserveren bij het Europees Parlement voor 90 personen en een dubbeldekker.

Beneden in de bus is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar die gereserveerd kunnen worden als men niet naar boven kan in de bus. U kunt dit voor 6 september doorgeven aan Nelly van Beers: 06-18513600.

Veiligheid:

Bij binnenkomst wordt u gescand. Om dit snel te doen verlopen vragen wij u een plastic tasje mee te nemen. Daar kunt u in de bus al de metalen dingen zoals: sleutels, ringen, riem, horloge, bril etc. in doen. Deze spullen gaan in een bakje door een röntgenapparaat en u loopt zelf door een poortje waar u gescand wordt op de aanwezigheid van metaal.

Vergeet uw paspoort of identiteitsbewijs niet!!!

 

BIJEENKOMST OVER GRATIS SOCIAL APP VOOR KBO-REESHOF LEDEN

Mensen op leeftijd moeten langer thuis blijven wonen, maar er is steeds minder zorg aan huis. Dat vormt voor veel leden een groot probleem! Om dit op te lossen is er de Social App geïntroduceerd waarmee KBO-Reeshof in zee gegaan is.

Zo kunt u eenvoudig hulp vragen bij het verwisselen van een lampje, om een keer boodschappen te laten halen, een blokje met u te gaan wandelen en nog veel meer. U zet uw hulpvraag in de app en anderen kunnen daarop reageren. Dat contact is één op één, dus niet die vervelende piepjes de hele dag zoals bekend met andere app-groepen. Buiten het feit dat je elkaar helpt, is het ook een middel om de eenzaamheid te bestrijden die helaas steeds meer voorkomt ook in Reeshof.

Bijeenkomst op vrijdag 29 september aanvang 14 uur – 15.30 uur in wijkcentrum Heyhoef

Op deze bijeenkomst wordt u bijgepraat over hoe het werkt, hoe je hem op je telefoon of Ipad kunt zetten en welke hulp wij u kunnen bieden. Graag vooraf aanmelden bij Hans Sweep, hans@focusopreeshof.nl , Heezestraat 20, 5045 HM Tilburg. Daar kunt u zich ook opgeven als u hulp wilt bieden aan de hulpvragers.

 

KBO REESHOF ZOEKT SPORTIEVE LEDEN

die belangstelling hebben om in groepsverband “padel” te spelen

Padel is een racket- en balsport die voornamelijk met 4 spelers wordt gespeeld in een veld dat omsloten wordt door wanden van glas. Het is de bedoeling om een soort tennisbal met een racket over een net te spelen waarbij ook de wanden kunnen worden gebruikt en waardoor kracht minder belangrijk is. Het lijkt een beetje op tennis en squash maar heeft minder regels en is ook minder technisch en met een beetje conditie kan iedereen dit spel vrijwel direct spelen. Doordat het met 4 personen wordt gespeeld is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan die van tennis. Als er binnen de KBO Reeshof belangstelling is voor deze sportieve activiteit, zal een sportinstructeur een aantal lessen verzorgen om de beginselen van padel bij te brengen.

Er is vanuit de KBO Reeshof inmiddels een fanatieke groep deelnemers die elke donderdag om 10 uur in wisselende samenstelling bijeenkomt om een partijtje padel te spelen. In september starten we weer met deze groep en in de winterperiode maken we gebruik van indoorbanen in de omgeving van Tilburg in afwachting van de realisatie van het nieuwe padel centrum in de Reeshof. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Ad Peeters via het e-mail adres: ad-peet@home.nl.

 

SAMEN ETEN MET KBO REESHOF IN DE BUURTHOEVE

Voor de eerste keer na de vakantie kunnen we weer: “Samen Eten”.

We hebben op donderdag 14 september 2023 weer gereserveerd voor een gezellige en culinaire bijeenkomst in de Buurthoeve op de Langendijk 28A, achter de Emmauskerk, Groenlostraat.

We hebben met Resto van Harte een speciaal 3 gangendiner afgesproken met een (niet alcoholisch) drankje tijdens de maaltijd en koffie/thee na afloop.

U betaalt voor dit 3-gangendiner een bedrag van € 12,50 per persoon. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40; deelname geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Boventallige aanmelders hebben voorrang bij een volgende “samen eten” avond.

U kunt zich opgeven op donderdag 7 september in wijkcentrum Heijhoef van 13.00 tot 14.40 uur bij Nelly van Beers door inlevering van het ingevulde strookje en het gepaste geld.

U mag ook het strookje met gepast geld voor 7 september in de brievenbus deponeren van Nelly, Schelfhorststraat 13.

Naam lid/leden KBO Reeshof:

…………………………………………………………………………………….…………………….

Adres:……………………………………………………………………………………….………..

Bedrag: € ……..……………………………………………………………………………………..

 

SOOS

Op zondag 24 september wordt er weer een muziekmiddag gehouden in de Driehoek. Deze middag vindt plaats in de Gendringenlaan 179.

Deze keer zonder zanger of koor.

We gaan via you tube gezellige muziek draaien op het grote scherm.

Er kan dan gedanst worden en er kunnen verzoeknummers worden aangevraagd.

Ook zal er meerdere keren met een hapje worden rondgegaan.

Entree is dan deze keer ook gratis.

De middag start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur, inlooptijd vanaf 13.45 uur.

 

BLOEMSCHIKKEN

Hallo allemaal, de eerste nieuwsbrief na de vakantie.

Het wordt weer herfst daarom gaan we weer creatief bezig zijn.

O.l.v. Bea gaan we een herfststukje maken op vrijdagmiddag 29 september.

Op maandag 18 september kun je je inschrijven bij de Heyhoef.

Henny van Loon zit daar van 10.00 uur tot 11.00 uur.

De kosten zijn € 20,00 te voldoen bij inschrijving.

Groetjes en tot dan, Henny van Loon tel 0622899450

 

WANDELGROEP VRIJHEID-BLIJHEID VIERT 750e WANDELING

Dinsdag 22 augustus zijn de wandelaars in 4 groepen op pad gegaan om rond 11.00 uur samen te komen in de Heyhoef. Daar waren alle ruimtes nodig om iedereen een plaats te geven. Hier stonden alle tafels al klaar om iedereen te ontvangen met koffie en thee. Als traktatie werden er lekkere appelflappen geserveerd. Die gingen er wel in, want iedereen had vanaf half tien gewandeld.

Ad Van Laarhoven, als initiatiefnemer van de wandelgroep, ging in op het ontstaan van deze KBO activiteit. Zeventien jaar geleden begon hij met 1 keer in de maand. Vanaf 2008 werd er elke week gewandeld. In de loop der tijd kwamen er steeds meer wandelaars bij, zodat er ten slotte 4 groepen zijn ontstaan die 5, 8, of 11 km wandelen.

In totaal hebben 140 deelnemers zich aangemeld. Gemiddeld lopen er 90 mensen per week mee. In totaal waren er over de afgelopen jaren 39.112 wandelaars die samen 6 keer de aarde rond hebben gelopen.

De groepen hebben voorlopers die elke week zorgen voor een mooie route, waarin ook altijd een koffie pauze is. Zij zijn voor hun inzet in het zonnetje gezet. Namens het Bestuur is aan hen een enveloppe gegeven waarin 10 koffiebonnen. Ad kreeg ook nog een doosje bonbons en voor hem en de voorlopers klonk een hartelijk applaus van alle aanwezigen.

Tenslotte was er voor iedereen een nieuwe button. Wie niet aanwezig kon zijn kan die alsnog bij de groepsleider verkrijgen.

Arie Van Swam heeft de bijgaande foto gemaakt. De overige foto’s kunt u vinden op onze website: www.kbo-reeshof.nl.

Marianne Sebregts

 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Zoals inmiddels bekend zal zijn, zijn er 15 vrijwilligers die maandelijks de ONS en de nieuwsbrief bij alle leden van KBO Reeshof bezorgen. Daarnaast zijn er ook een aantal reserve bezorgers, die invallen bij ziekte en vakantie.

Dit jaar hebben weer een aantal bezorgers om verschillende redenen hun activiteit moeten beëindigen. Die plaatsen zijn inmiddels ingevuld door reserve bezorgers.

Omdat begin volgend jaar nog één van de trouwe bezorgers er mee gaat stoppen ben ik op zoek naar een vervanger van haar en toch ook naar nog een paar nieuwe reserve bezorgers.

Het zal vooral fijn zijn als er iemand het rayon Wandelbos en ‘t Zand voor zijn/haar rekening wil nemen, zodat degene die daar nu waarneemt, iets dichter bij huis kan gaan bezorgen.

Als u wilt helpen, meldt u dan aan bij Eveline Heijndijk, telefonisch op 06-53593353 of via e-mail eveline@heijndijk.nl.

 

BEWAARINFORMATIE KBO REESHOF

Voorzitter : Hans Sweep 06-37449674 hans@focusopreeshof.nl

Vice voorzitter: Ad Peeters 06-53724675 ad-peet@home.nl

Penningmeester : Henk van Tilborg 06-53648374 henkvantilborg@live.nl

Secretaris : Henny van Loon 06-22899450 a.v.loon@home.nl

Ledenadministratie : Nelly van Beers 06-18513600 nellyvanbeers@home.nl

Meedoenregeling : Ivonne van der Hall 06-13628570 vanderhall@kpn.nl

 

ACTIVITEITEN BIJ DE DRIEHOEK

  • Bingo: vrijdagmiddag 15 september KBO-bingo. Start om 14.00 uur.

  • Pub Quiz: Vrijdag 1, 8, 22 en 29 september met op de 29ste een aanvullendevriendelijk geprijsde snackmiddag van 15.00 – 17.00 uur.

  • Repair café: zaterdag 16 september van 10.00 – 13.00 uur.

  • Wijklunch: Dinsdag 12 september van 11.00 – 12.30 kosten €4,90 reserveren aande bar of via 013-5717806.

  • Wereldansgroep FLORENCE KBO Reeshof organiseert DANSEN OP ZONDAG

       17 september, van 10:00 tot 12:00 uur. Ontmoetingsruimte De DRIEHOEK Gendringenlaan 179 5043LX Tilburg.

        Dansers betalen €3,00 Kijken, en genieten van muziek en dans is gratis. Info bij Ad 0657396688

 

HUISKAMER VAN DALEM

Elke zondag van 10 uur tot 17.00 uur kunt u tegen een geringe prijs lekker koffie / thee komen drinken in de huiskamer van Dalem.

Er zijn altijd een paar gastvrouwen aanwezig die u ook graag te woord staan. Even op een zondag een praatje maken met diverse mensen. U bent van harte welkom: Winkelcentrum Dalempromenade, Spaarnwoudelaan, om de hoek bij bakker van Iersel.

 

HEYHOEF CINEMA, SEPTEMBER 2023

DOGMAN

Heyhoef Cinema draait op vrijdagavond 8 september 2023 de film “Dogman”.
Deze film sluit goed aan bij het thema “Italie” van het festival Piazza Cultura, op zondag 10 september in de Reeshof georganiseerd door de  Winkeliersvereniging van Heyhoef Winkelcentrum.

Deze Italiaanse film uit 2018, geregisseerd door Matteo Carone, vertelt de waargebeurde geschiedenis van Marcello, een rustige en aardige man die in een verlaten buitenwijk van Napels een hondentrimsalon runt.
Tussen de trimbeurten door handelt hij ook nog stiekem in cocaïne, maar dat lijkt voor Marcello de normaalste zaak van de wereld, zolang zijn dochtertje Sofia maar niet in de buurt is.
Marcello is hondstrouw, zelfs aan zijn oude vriend Simoncino, een ex-bokser die verslaafd is aan cocaïne. Hij is Marcello’s belangrijkste drugsklant en betrekt hem tegen zijn zin steeds weer bij zijn criminele klussen.
Van lieverlee laat de goedgelovige Marcello zich buiten zijn wil om meeslepen in een spiraal van geweld, tot er een grens wordt bereikt …

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, 5043 RX TILBURG
Aanvang middagvoorstelling: 14:00 uur.
Aanvang avondvoorstelling: 19:30 uur
Entreeprijs: € 5,–

PIAZZA CULTURA

Tijdens het Piazza Cultura weekend (9-10 september) zal de eerste pop-up bioscoop in de Reeshof het licht zien! Met prikkelende en verrassende voorstellingen! Hiervoor geldt; houdt de komende tijd het blad “Focus op Reeshof” en de sociale media in de gaten!

ILLETRE (ongeletterdheid)

In samenwerking met Bibliotheek Heyhoef vertoont Heyhoef Cinema op vrijdagochtend 15 september om 10:30 uur de film “Illetré” (Ongeletterdheid).

Deze franse film uit 2018 vertelt het verhaal van dertiger Léo Cramps die een zwaar geheim met zich meedraagt: hij kan lezen noch schrijven. Op een dag raakt hij in de fabriek waar hij werkt, betrokken bij een bedrijfsongeval omdat hij de veiligheidsvoorschriften niet kon lezen ….

De film is onderdeel van een breder programma dat de Bibliotheek in het kader van “De maand van de basisvaardigheden” op deze vrijdag verzorgt.

Zo kunnen de gasten ná de film desgewenst ook aansluiten bij een tafelgesprek in De Bibliotheek Heyhoef – met een gratis lunch!
We praten over wat de bieb voor jou kan betekenen, want de bieb heeft niet alleen boeken, maar helpt je ook bij allerlei andere vragen op weg.

De film wordt gedraaid in het Wijkcentrum (naast de bibliotheek) en is gratis toegankelijk.
Aanmelding voor enkel de film of voor de film met tafelgesprek plus gratis lunch, kan bij de Bibliotheek via: heyhoef@bibliotheekmb.nl of aan de infobalie.

Voor meer informatie, zie onderstaande link:

Licht, Camera, Aktie!…Aksie!…Actie! | vrijdag 15 september 2023 | Bibliotheek Midden-Brabant (op-shop.nl)

Wij hopen op een mooie opkomst!
Heyhoef Cinema
Bibliotheek Heyhoef

 

WINNAAR PUZZEL

De oplossing van de vorige puzzel is: 1 9 3 4 8

De winnaar van de puzzel in juli/augustus is: Rene Gitz.

Hij ontvangt de prijs binnenkort

 

MAANDELIJKSE PUZZEL

De puzzel voor deze maand is een Doorloper. Veel succes.

De oplossing (de letters in de roze/grijze vakjes) kunt u sturen naar nellyvanbeers@home.nl. Onder de ingezonden oplossingen wordt een prijs verloot.

Horizontaal: 1 kneedbare massa; op deze plaats; manchet – 2 eerste man; daad van agressie; riv. in Duitsland – 3 via; Schotse stam; grondstof voor linnen; eigenwaarde – 4 reisdeken; mestvocht; deel v.e. molecule – 5 bakruimte; spinnenweb; overgeleverd verhaal – 6 knock-out; verdriet; samenzang; geleedpotig dier – 7 stuk grond; zeevogel; splitsing – 8 rooms-katholiek; geluid v.e. ezel; Nederlander; kauwtje; zo-even – 9 kloosterzuster; centrale deel; boksterm; aanwijzend vnw – 10 Engels bier; veeleer; aan de zijkant – 11 koningstitel; soort hert; eikschiller; scheepstouw – 12 een weinig; lengtemaat; in het jaar; niet parkeren.

Verticaal: 1 nagerecht; kaartspel; rijstgerecht – 2 verheven stand; deel v.h. bestek; brandstof – 3 vrouw van Abraham; soort fee; langzaam – 4 tot en met; bioscoop; vangwerktuig – 5 paling; landweg met bomen; Ierland – 6 omheining; bladnerf; nauwe opening – 7 intiem; zandheuvel; boerenbezit – 8 en volgende; deel van Gelderland; mannelijk persoon – 9 moerasvogel; al; zwaardwalvis – 10 snotjongen; schoolvak – 11 windrichting; riv. in Spanje; botervat – 12 muziektempel; olienootje; Japans bordspel – 13 muzieknoot; vrouwelijke godheid; vergen – 14 mensenmassa; nauwe doorgang; kleine aanwijzing.