Veilig mobiel bankieren

Veilig mobiel bankieren

Veel banken hebben apps voor bankieren op mobiele apparaten. Handig, maar hoe gaat u daar veilig mee om?

Ontzettend veel mensen doen bankzaken via een app op hun mobiele telefoon of tablet. Geld overschrijven, saldo bekijken, een spaarpotje maken, noem maar op. De banken hebben hun apps natuurlijk goed beveiligd. Zo goed zelfs dat mobiel bankieren veiliger is dan via de computer. Waarom dat zo is wordt uitgelegd in het artikel ‘Waarom bankieren via een app veiliger is‘.

Alle banken hebben wel een app. Lees in de onderstaande artikelen meer over de verschillende apps van banken:

De apps van banken zijn erg veilig. Wat u zelf moet doen? De inlogcode voor het bankieren nergens opschrijven en ook niet aan anderen doorgeven. Bescherm de code voor het bankieren net zo goed als u de pincode van uw bankpas beschermt.

Bent u buitenshuis en wilt u bankieren? Doe dat dan altijd via het mobiele netwerk van uw provider, het 4G-netwerk dus. Deze verbinding is het veiligst. Het is zeer onverstandig om te bankieren via wifi-netwerken buitenshuis, want dan kunnen er eventueel hackers meekijken. Lees hier meer over in het artikel ‘Veilig internetten onderweg‘.

Het is ook belangrijk dat het apparaat waarmee u bankzaken doet de nieuwste versie van bijvoorbeeld iOS of Android heeft. Geen idee wat voor besturingssysteem u hebt? Lees dan ons artikel ‘Het systeem op uw tablet of smartphone’.

Nog een laatste belangrijke tip: stel een toegangscode in voor de telefoon of tablet. Kies bijvoorbeeld een cijfercode of wachtwoord óf gebruik uw vingerafdruk of gezichtsherkenning als toegang. Lees in de volgende artikelen hoe u het apparaat beveiligt:

Luister naar een aflevering van De SeniorWeb Podcast waarin Zegert van der Linde spreekt met Peter Rollé van de Rabobank over veilig online betalen en bankieren. Een rekening betalen, boodschappen doen, boeken aanschaffen: we doen steeds meer financiële transacties online. Dat is makkelijk, maar roept natuurlijk ook vragen op. Hoe kun je veilig online winkelen? Hoe zorgen banken dat u veilig kunt bankieren? Peter Rollé van de Rabobank geeft antwoord op deze vragen.